حکم تصاویر و ویدئوهای باحجاب زنان در فضای مجازی
ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 23 ساله )
سلام وقت به خیر
بنده به تازگی در فضای مجازی کار میکنم و تصویر و ویدیو آموزشی از خودم میذارم با حجاب کامل، آیا کار کردن من در فضایی مثل اینستاگرام با شرایطی که گفته شد ایرادی دارد؟
مشاور (قربان منتظمی)
سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
سوال: آیا استفاده یا عضویت در شبکه های اجتماعی جایز است؟
آیت الله خامنه ای: استفاده از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام وایبر و واتساپ و... در صورتیکه مفسده ای در آن نباشد و از آن استفاده درست شود اشکالی ندارد.
به طور کلی استفاده از شبکههای اجتماعی و مانند آن، اگر مستلزم مفسده (مانند: ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست.
آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه این کار خلاف قانون بوده یا سبب تقویت دشمنان اسلام گردد و یا مفاسد اخلاقی و اعتقادی و یا اجتماعی داشته باشد، جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.
درآمدهای میلیونی به اسم حجاب و اسلام!
این حرفها را کسی میزند که چندسال فضایی را تجربه کرده که از دور برای بیشتر ما خانمها زیبا و جذاب است.
میگوید:«در موضوع حجاباستایل ها و بلاگرهای مذهبی، زن ابزاری شده برای کسب درآمد.
چون هنری از خودش به نمایش نمیگذارد بلکه با دلربایی، خودنمایی و به نمایش گذاشتن خودش درآمد کسب میکند. من که مجرد بودم و دور از چشم خانواده فعالیت میکردم همیشه برایم سوال بود که چطور همسر برخی بلاگرهای مذهبی که خودشان را بسیار مقید معرفی میکردند اجازه میدهند.
زن شان اینطور مقابل دوربین دلبری کند و حتی گاهی خودشان هم همراهی میکنند. واقعیت این است که درآمد این کار آنقدر راحت و بدون زحمت است که یک آقا هم وسوسه میشود و اعتقاداتش را نادیده میگیرد. بعضی از همین بلاگرهای مذهبی برای یک تک استوری معرفی ۲_۵ میلیون میگیرند.
یکی از دوستان حجاب استایلم میگفت ؛همسر من با اینکه اوایل مخالف این کار بود اما وقتی این حجم از درآمد را دید خودش مشوق من شد. من کسی را میشناسم که برای یکماه فقط ۱۵۰ میلیون درآمد از تبلیغات کسب کرد. همان افرادی که به ظاهر مردم را به زندگی ساده و اسلامی تشویق میکنند. اینظور از اسم حجاب و اسلام درآمد دارند.»
حکم تصاویر و ویدئوهای باحجاب زنان
برخی از خانم ها در شبکههای مجازی با قصد خیر و هدف ترویج حجاب اسلامی و چادر مشغول به فعالیت هستند و عکس های خود را با حجاب کامل منتشر مینمایند. لکن در برخی موارد همین تصاویر موجب سوء استفاده قرار میگیرد؛ تکلیف چیست؟
اگر این تصاویر مورد سوءاستفاده قرار گیرد یا تحریکآمیز باشد یا مفسدهای برای خانم داشته باشد، جایز نیست.
آیا استفاده نوع خاصی از حجاب با رنگهای متنوع جهت جذب دیگران به مقوله حجاب جایز است؟
استفاده از رنگ های متنوع اگر به گونهای باشد که موجب جلب توجه نامحرم شده به طوری که خانم انگشت نما شود جایز نیست. درست است که برخی قصد خیر دارند و میخواهند حجاب تمیز و شیک داشته و مرتب باشند و با این کار دیگران را جذب کنند تا حجاب ترویج پیدا کند، اما باید به این نکته توجه داشته باشند، طوری نشود که در نگاه دیگران حتی بین خانم ها انگشتنما شوند؛ یا موجب جلب توجه نامحرم شوند که در این دو صورت جایز نیست. اما اگر اینگونه نیست و حجابشان عادی است و دیگران هم جذب این حجاب میشوند، قطعاً اشکالی ندارد.
نتیجه:
به طور کلی هر گونه استفاده از شبکه های اجتماعی و مانند آن مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل، ضرر به اسلام و مسلمین) بوده یا خوف ارتکاب گناه باشد یا بر خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست.(1)
پس هر گونه تصویر و ویدیو آموزشی شخصی خانمها حتی با حجاب کامل و هر گونه کار در این محیط ها و هرگونه فعالیت و عضویت در این شبکه ها اگر همراه با مقسده باشد اشکال دارد.
پینوشت:
1. پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای «KHAMENEI.IR»
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}